021-22370103 - 021-22370107
تهران، سعادت اباد ، بالاتراز میدان کاج ، خیابان نهم ، پلاک 1 ، ساختمان کاج ، طبقه دوم
مدت زمان مطالعه ۵ دقیقه
دکتر فاطمه چراغی » تشخیص و درمان » آیا سرطان رحم کشنده است؟

آیا سرطان رحم کشنده است؟

سرطان رحم و تخمدان بعد از سرطان سینه در شایع ترین بیماری های زنان قرار می گیرد که ممکن است بدون هیچ بیماری زمینه ای و یا شرایط ویژه برای فرد ایجاد شود. البته سبک زندگی و فعالیت های شما در ابتلا به سرطان ها تاثیر گذار است اما برای مبتلا شدن به سرطان سابقه ی خانوادگی و یا وراثت تنها شرط نیست. بهترین اقدام در زمان مواجهه با سرطان ها آگاهی نسبت به آن است. اگر شما با موارد خطر و ریسک فاکتورهای سرطان آشنایی داشته باشید می توانید از ابتلا به آن پیشگیری و یا در صورت مبتلا شدن با تشخیص به موقع آن درمان های موفقی را برای مهار سلول های سرطانی انجام دهید. سرطان رحم نیز جزو سرطان هایی است که در خانم ها ایجاد می شود و ممکن است بسیاری از خانم ها را درگیر سازد. اگر به دنبال این هستید که سرطان رحم کشنده است یا خیر با ما همراه باشید:

سرطان رحم

سرطان رحم چیست ؟

سرطان رحم زمانی ایجاد می شود که سلول ها رحم با تکثیر و یا رشد غیر عادی شان باعث بهم ریختن تعادل و عملکرد رحم شوند. این سلول های سرطانی که با سرعت چشمگیری تکثیر می شوند می توانند تمامی اعضای رحم و واژن را نیز درگیر سازد درست مثل زمانی که فرد دچار سرطان تخمدان می شود. در این حالت عملکرد رحم تحت تاثیر قرار می گیرد و مهم ترین شاخصه هایی که یک رحم سالم در اختیار دارد را از دست می دهد. در صورتی که شما به علائم و نشانه های سرطان رحم پی ببرید به راحتی می توانید در اولین مراحل ابتلا درمان های آن را آغاز نمایید و شانس بهبودی تان را دو چندان نمایید. طبیعی است که عدم تشخیص و توجه به نشانه های سرطان رحم ممکن است که با مشکلاتی برای درمان و یا تهدید شدن زندگی فرد همراه شود.

در صورت ابتلا به سرطان رحم ، سلول های بدخیم در بافت آندومتر رحم ایجاد و به سرعت تکثیر می شوند. رحم که یک بافت گلابی شکل دارد از لایه هایی تشکیل می شود که آندومتر داخلی ترین لایه آن خواهد بود. تمامی تغییرات مربوز به تخمدان ها در این لایه نیز اثر می گذارد و اگر آسیبی در تخمدان ها و یا سلول های آن ایجاد شود به شدت روی آندومتر نیز اثر گذار خواهد بود.

لایه میانی یا متوسط، لایه میومتر نامیده می شود که بافت ماهیچه ای دارد و باعث انقباضات رحم در طول قاعدگی و بارداری می شود. لایه خارجی رحم نیز اپیمتر نام دارد که رحم را به بافت های داخلی بدن متصل می کند. منظور از سرطان رحم وجود سلول های سرطانی در بخش آندومتر است که معمولا با خونریزی از رحم خود را نشان می دهد.

در گذشته مرگ و میر در اثر ابتلا به سرطان رحم و سرطان دهانه رحم بسیار زیاد بود اما امروزه این بیماری به خوبی قابل درمان است و البته قابل پیشگیری.

آزمایشات متداول پاپ اسمیر ، واکسن های HPV، و آزمایش HPV، پیشگیری از سرطان رحم را آسان نموده‌اند. آگاهی از علائم سرطان رحم، به تشخیص زودرس، و درمان به موقع کمک می‌کند.

چه عواملی سرطان رحم را ایجاد می کند؟

ممکن است هر عاملی ایجاد کننده این بیماری باشد اما به طور تخصصی که بررسی انجام می شود متوجه می شویم برخی از امور و یا زمینه ها نقش پر رنگ تری در ابتلای خانم ها به سرطان رحم می شود. معمولا تغییرات در مهم ترین هورمون های زنانه مانند استروژن و پروژسترون باعث ایجاد تغییر و تداخل در آندومتر می شود که در نهایت شرایط را برای سرطانی شدن این ناحیه محیا می سازد. همچنین خانم های چاقی که روزانه میزان کالری بسیار زیادی را دریافت می کنند و فعالیت های ورزشی ندارند بیشتر در معرض خطر ابتلا به سرطان رحم قرار می گیرند. بیماری هایی مانند فشار خون بالایی که کنترل و درمان نمی شود و یا دیابت قندی کنترل نشده هم در ایجاد سرطان رحم نقش دارند.

به طور کلی موارد زیر خطر ابتلا به سرطان رحم را افزایش می دهند:

  • تغییر در تعادل هورمون های استروژن و پروژسترون باعث ایجاد تغییر در آندومتر می شود.
  • چاقی بیش از اندازه
  • فشار خون بالا
  • دیابت قندی

سرطان رحم چه نشانه هایی دارد؟

اولین و مهم ترین نشانه سرطان رحم خونریزی غیر عادی واژن است. زمانی که قاعدگی شما تمام شده است دلیلی برای خونریزی مجدد از رحم وجود ندارد و شما باید با مشاهده هرگونه خونریزی حتی لکه بینی در بین دوره های پریود بررسی های لازم را برای علت بروز آن در نظر بگیرید. مشاهده ترشحات غیر عادی به خصوص خونی از واژن نیز باید مورد توجه قرار بگیرد. اگر درد لگن دارید و احساس کمر درد می کنید و به طور همزمان خونریزی از رحم را تجربه کرده اید فورا به پزشک مراجعه نمایید. ایجاد ترشحات بدبو و یا درد در حین و بعد از رابطه جنسی نیز هشدار دهنده است. در ادامه نیز به نشانه های دیگر سرطان رحم توجه داشته باشید که شامل موارد زیر است :

  • خونریزی بین دوره های پریودی
  • ترشحات غیر عادی، آبکی یا خونی واژن
  • درد لگن
  • خونریزی شدید بعد از یائسگی
  • درد در هنگام ادرار یا رابطه جنسی
  • ترشحات بد بو
  • از دست دادن اشتها یا کاهش وزن بی دلیل
  • خستگی شدید
  • تورم یا درد در پا
  • ابتلا به ویروس پاپیلوم انسانی
  • ابتلا به آچ آی وی یا ایدز

نکته پایانی

اگر نگران ابتلا به سرطان رحم هستید و یا اگر نگران ادامه زندگی خود یا عزیزانتان هستید باید بدانید که در بسیاری از موارد درمان های تخصصی برای سرطان رحم با موفقیت همراه است و در نهایت ممکن است که با جراحی برداشتن رحم درمان های لازم انجام و نتایج بسیار موفقی حاصل شود. اگر سرطان رحم در مراحل اولیه تشخیص داده شود و درمان های لازم صورت بگیرد می تواند از عوارض و مشکلات و مرگ مبتلایان جلوگیری نماید.

دکتر فاطمه چراغی

دکتر فاطمه چراغی

متخصص زنان، زایمان و نازایی، فوق تخصص انکولوژی زنان و لاپاراسکوپیست
بیش از 30هزار جراحی لاپاروسکوپی موفق زنان
بیش از100هزار درمان اچ پی وی (زگیل تناسلی)

برچسب ها:
مقالات مرتبط
پرسش و پاسخ تکمیلی

سوالات شما در اسرع وقت پاسخ داده شده و از طریق ایمیل اطلاع رسانی خواهد شد

0 Comments
Submit a Comment

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *