تست پاپ اسمیر یک آزمایش ساده برای بررسی وضعیت رحم است که وجود یا عدم وجود سلول های سرطانی را تعیین می کند. آزمایش پاپ اسمیر تشخیص دقیقی برای وجود یا عدم وجود سلول های پیش سرطانی است که به عنوان یک روش تشخیصی در موارد مشکوک به سرطان دهانه رحم لحاظ می شود. تست پاپ اسمیر (Pap smear) یک آزمایش اولیه مهم برای زنان و دختران جوان است که باید به صورت سالیانه و یا دوره های کوتاه تر انجام شود. این تست به شما کمک می کند تا از بروز سرطان رحم و یا پیشرفت آن جلوگیری کنید. برای انجام آزمایش پاپ اسمیر پزشک یا مامایی نمونهای از سلولهای رحم را با استفاده از یک قلم نمونهبرداری کند و سپس نمونه را به یک آزمایشگاه فرستاده یا در محل آزمایشگاه بررسی شود.انجام این آزمایش دردناک نیست و عارضه ای در پی ندارد.
تست پاپ اسمیر یک روش هدفمند برای غربالگری سرطان رحم است که تمامی تغییرات و آنومالی های سلول های رحم را نشان داده و در تشخیص سرطان دهانه رحم بسیار موثر است. این آزمایش ممکن است تغییراتی را در سلولهای رحم که ممکن است برای سرطان قابل انتقال باشد، شناسایی کند. اگر مشخصاتی از سلول های سرطانی در نمونه پاپ اسمیر شناسایی شود، پزشک معمولاً توصیه میکند تا بیمار برای بررسی های دقیق تر و تشخیص نهایی به یک متخصص زنان مراجعه کند.
تست پاپ اسمیر لازم است به صورت منظم و در دوره های مشخص توسط زنان انجام شود چرا که در هر دوره احتمال بروز تغییرات در رحم وجود دارد و بررسی های مرتب مانع از عدم توجه به بیماری و مشکلات احتمالی خواهد شد. البته بازه زمانی انجام این آزمایش با توجه به شرایط افراد متفاوت است ، در صورتی که نتیجه یافتههای تست پاپ اسمیر منفی باشد، توصیه میشود که آن را به طور منظم هر ۳ سال یکبار تکرار کنید.
تست پاپ اسمیر در چه مواردی مورد نیاز است؟
مهم ترین کاربرد تست پاپ اسمیر پیشگیری و شناسایی زود هنگام سرطان دهانه رحم و گردن رحم است . این آزمایش کمک بزرگی در شیوع بیماری و یا سرطان رحم می کند و مانع از پیشرفت خواهد شد. چرا که معمولا سرطان رحم در مراحل اولیه علائمی ندارد و فرد زمانی شاهد نشانه های آن خواهد بود که در مراحل پیشرفته ای از بیماری قرار داشته باشند اما انجام دوره ای آزمایش پاپ اسمیر کمک می کند که وجود بیماری ها در موقعیت و زمان مناسبی تشخیص داده شود و از این طریق هم درمان به مراتب سریع تر و ساده تر می شود.
این آزمایش همچنین برای تشخیص عفونت های رحم و صفرا، سایر تغییرات سلولی و عامل هایی که ممکن است باعث تغییرات در سلول های رحم شوند نیز مورد استفاده قرار می گیرد. نتایج ارائه شده از این آزمایش برای ارائه طرح درمان مناسب بسیار مفید است.
در برخی از شرایط در زنان بالاتر از 30 سال این آزمایش معمولاً به همراه تست ویروس پاپیلومای انسانی یا HPV که همان زگیل تناسلی است، گرفته میشود. زگیل تناسلی یکی از بیماری های دستگاه تناسلی است که معمولا از طریق روابط جنسی محافظت نشده و تماس با فرد آلوده منتقل می شود. این بیماری در صورت عدم توجه و درمان عاملی برای ایجاد سرطان رحم و یا سرطان دهانه رحم یا زخم دهانه رحم محسوب می شود.
از دیگر کاربردهای تست پاپ اسمیر تشخیص زودهنگام بیماری های رحم است. به کمک این آزمایش می توان سلول های تغییر یافته که زمینه ی سرطانی شدن را دارند را شناسایی نمود. متخصص زنان بعد از بررسی تصمیم میگیرد که شما از چندسالگی باید تست پاپ اسمیر را انجام دهید و این تست را چه مدت یکبار تکرار نمایید. بهطورکلی پزشکان توصیه میکند که فرد از 21 سالگی اقدام به انجام تست پاپ اسمیر نماید.
البته در برخی از شرایط ممکن است که آزمایش پاپ اسمیر در بازه های زمانی کوتاه تری مورد نیاز باشد، در شرایط زیر انجام این تست دوره کوتاه تری دارد :
تشخیص سرطان رحم یا وجود سلولهای پیش سرطانی در آزمایش پاپ اسمیر
استفادهی مادر از دیستیلستیل بسترول در هنگام بارداری
ابتلا به ویروس اچ آی وی
ضعیف شدن سیستم ایمنی بدن به دلیل پیوند عضو، شیمیدرمانی و استفادهی زیاد از کورتیکواستروئید ها.
پزشک عوارض و مزایای آزمایش پاپ اسمیر را بررسی کرده و بر اساس موارد ذکرشده در بالا بهترین تصمیم را برای بیمار خواهد گرفت.
0 دیدگاه